mandag 7. juli 2008

Kappadokia, dag 2.
















Vi ble purret 0645, frokost 0700 og avreise 0800. Den første byen vi besøkte var Ürgüp og den gamle bydelen. Alfina Cave Hotel hadde en flott nybygd fasade, men resten av hotellet var inne i fjellet. Vi spaserte 20 minutter i Fantasy-valley og "så" både krokodiller, bjørner, løver, kameler og Madonna. På vei til Avanos krysset vi "The Red River". Navnet kom ikke av fargen på vannet, men den røde leiren som dannet elvebredden. Avanos er Tyrkias senter for keramikk og teppeveving. Verdens største teppe vevd her er 170 m2, og det minste halvparten av en tommelfingernegl.

Vi besøkte et pottemakeri og kjøpte en lekker håndmalt vinbeholder spesielt designet av denne pottemakerfamilien gjennom 212 år og 7 generasjoner. En lærfabrikk ble også besøkt, men salget gikk dårlig. De fleste i gruppen var opptatt av opplevelsene og IKKE det kommersielle. Jorun prøvde en lekker skinnjakke, men det var bare for høflighets skyld!

Lunsjen ble inntatt på Cappaducias flotteste hotell, Otel Kaya, med en fantastisk utsikt over Pigeon Valley. Så var det besøk på en teppefabrikk. Ingen handel der heller, alle lengtet hjem til hotellet og en deilig dusj. Vi spiste middag kl. 1830 og 1945 var det avreise til en stor hall i fjellet hvor det skulle være en skikkelig tyrkisk aften. Dette var noe annet enn magedans på Hotel Viking! Musikk og dans i 3 timer, og publikum ble invitert ut på gulvet innimellom. Retur til hotellet kl. 2300.

Ingen kommentarer: